14 Eylül 2009 Pazartesi

Artık Okullu Olsak...

Yaz tatilimizi yaptık artık dönme zamanı geldi derken bir de öğrendim ki okulların açılması ertelenmiş. Önce keyfi bir şekilde bayram geçsin açarız diye düşündüklerini sandım, sonra acaba yapılan yeni binaların inşaatı mı bitmedi diye düşündüm ama nedeni domuz gribi salgınıymış. Salgın falan demedik biz yine de döndük ve okulları bekliyoruz.

Bildiğim kadarıyla domuz gribinden 3 kişi ölmüş ve Sağlık Bakanlığı da diğer önlemlerin yanında okulların açılmasını ertelemiş. Okulların uyması gereken bazı kurallar da koymuş, örneğin okula girerken herkesin ateşi ölçülecek. Havaalanlarındaki ekranlı termal ateşölçerlerden alma peşinde şimdi okullar. Alınan virüs 7 gün içinde kendini gösterdiği için okula giren her çocuk en az 7 gündür Bahreyn'de olduğunu kanıtlayacak. Bunun için ilk gün pasaportlar ile gideceğiz. Bizim okulumuz 27 Eylül'de açılacağı için bu 7 gün kuralı yüzünden bayram tatili planlarımız da bozuldu. Tatile git gel tamam ama sonra 7 gün dolmasını evde bekle diyerek çocuğu okula almayacaklar. Büyükler başlasa da 6 yaş altındaki tüm çocuklar daha 4 Ekim'e kadar evde olacaklar.

Kiminle konuşsam bu okul işinden çok dertli. Umarım sağlık için bu önlemler yararlı olur. Benim derdim pek çok kişi gibi çocukları nasıl oyalayacağım değil, bu kadar uzun tatilden sonra okula nasıl adapte olacakları. 2 ay tatil sonrası ben dahil Bahreyn'e dönmüş olmaya tam alışamadım bir de üzerine beklenmedik bonus avare günler eklendi. Ramazan diye iftara kadar tüm yeme içme yerleri kapalı, alışveriş merkezine gitmek sadece yürümek ve bir yere oturamamak demek olduğu için çocuklar hiç gitmek istemiyor. Hava da sıcak olunca evim güzel evim diyerek hep evdeyiz. Evden çok sıkılıp okul açıldığında koşarak giderler mi acaba diye ümit ediyorum....