19 Mart 2009 Perşembe

Anneler Günü

Bu Pazar günü, yani 21 Mart'ta Anneler Günü'nü kutluyoruz !! Bahreyn de İngiltere gibi pek çok ülkenin kabul ettiği günde kutluyor bu günü. Biraz ilginç bence çünkü bu gün Hristiyanların Lent dedikleri Paskalya öncesi büyük perhiz döneminin son Pazar günü. Yani Katolikler için belli bir anlamı var. Şeriat düzenindeki küçük adamızda bunu bu şekilde birileri anlatsa ne olur bilmem ama eminim birkaç uç ses çıkar. Bahreyn'de yaşadığımız sürece anneler günüm her sene 2 defa kutlanacak, benim için ise bütün bunların anlamı bu....

Geçen hafta bir çocuk bir de büyük doğumgününe gittik. Çocuk doğumgününde hiç unutmayacağım bir manzara vardı. 32 derece sıcaklıkta ve şemsiyesiz bir bahçede çocuklara pasta servisi yapılmaya başlandı, hepsi neredeyse sıcak çarpması olacakken ev sahibinin aklına cin bir fikir geldi. Bu Bahreyn'li bayan büyük beyaz bir çarşafı kendi hizmetçisi ve bazı çocuklar ile gelen diğer hizmetçilere tam 45 dakika boyunca masanın üzerini gölge yapacak şekilde havada tutturdu. Benim dışımda çocuğu ile gelmiş olan tek anne (tabii ki Bahreyn'li değil, İrlanda'lı) ve ben şok olduk.

Büyük doğumgünü ise kostüm partisiydi. Parti sahipleri Pakistan'ın Pencap (Punjab) bölgesinden ve partinin teması herkesin 1970'lerde çevrilmiş Pencap filmlerindeki karakterler gibi giyinmesiydi. Bu bölge Hindistan ve Pakistan sınırında. Çok renkli kıyafetler (renk uyumu hiç önemli değil), çok fazla takı, bele kadar örgü saçlar ve erkekler için de uzun gömlek, şalvar ve türban bu filmlerdeki Pencap'lı karakterlerin özellikleri. Anladığım kadarıyla Pakistan'ın daha kuzey bölgelerinden olanlar bu insanları biraz geri kalmış buluyorlar. İleri ya da geri bilmem ama eğlenmeyi bildiklerini ve süper kebaplar yaptıklarını ben artık çok iyi biliyorum. Abartı kıyafetler dışında biz de Pencap'lı olabiliriz, eşim ile birlikte danslara ve yemeklere harika uyum sağladık :)